Máme tady jaro a s ním neodmyslitelně spjatou sezónu čerstvé zeleniny.
Díky Bohu. Konečně se po zimě zase trochu oživíme. 🙂 Zkuste se během jarních dnů soustředit na zvýšený příjem chlorofylu. Zeleného pigmentu rostlin.
Často se mu přezdívá také „krev rostlin“ nebo „tekuté slunce“. Nachází se v membránách chloroplastů a zajímavostí je, že základní molekula chlorofylu je téměř shodná s molekulou hemoglobinu (krevní barvivo, díky kterému červené krvinky mohou transportovat kyslík z plic do buněk celého těla). Rozdíl je pouze v jednom jediném atomu.
Chlorofil zvyšuje produkci hemoglobinu, okysličuje, má antooxidační účinky, pečuje o krásu pleti a pomáhá zpomalovat proces stárnutí,eliminuje tělesný zápach, zvyšuje imunitu a mnoho dalšího.
Díky tomu má značně pozitivní účinky na náš organismus a jeho konzumace výrazně pomáhá detoxikaci a ozdravným procesům.
Jak do sebe ale chlorofil ve zvýšené míře dostat? Kromě konzumace například chlorelly a mladého ječmene pomůže i lokální listová zelenina a bylinky. Připravte si například salát s domácím francouzským dresingem. 😉
Ingredience
Dresing:
- 1 lžíce dijonské hořčice
 - 1/2 lžíce domácího medu
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce kdoulového octa Goelles
 - špetka pepře
 
Salát:
Dle chutí například…
- 2 ředkvičky
 - 4 cherry rajčátka
 - hrst medvědího česneku
 - rukola/mladý špenát
 
Postup:
- Pořádně smíchejte veškeré ingredience na francouzský dresing.
 - Rajčátka rozkrojte napůl.
 - Ředkvičky rozkrojte napůl a poté na tenké půlměsíčky.
 - Veškerou listovou zeleninu a bylinky nasekejte na drobné kusy.
 
Hotový salát zalijte dresingem a podávejte.
Dobrou chuť.
							
			
		

							
			
		
							
			
		
							
			
		
        
        


Dosud žádný komentář