Raw mrkvové cupcakes. Zase jedna podzimní raw dobrůtka. Pro milovníky mrkvového dortu, kteří hledají variantu pro drobné mlsání, třeba po obědě, vážně výborná záležitost. Dáte si? 🙂
Mrkvové raw cupcakes
Jaké pomůcky budete potřebovat:
• Mixér
• Odšťavňovač
• Košíčky na muffiny
• Sáček a nástavec na zdobení krémem
Ingredience:
Na mrkvový základ:
• 2,5 hrnky drti mrkve zbylé z jejího odšťavnění v odšťavňovači
• 1,5 hrnku vypeckovaných čerstvých datlí
• 0,5 hrnku vlašských ořechů
• lžička skořice
• lžička kurkumy
• lžička BIO strouhaného, jemně mletého zázvoru
Na krém:
• dva hrnky kešu ořechů předem namočených na 2 hodiny ve vodě
• jeden malý lusk vanilky
• 1 hrnek vypeckovaných čerstvých datlí
• šťáva ze 2-3 vymačkaných pomerančů
Postup:
Těsto:
V mixéru rozmixujte vlašské ořechy. (Pozor. Nemixujte moc dlouho, aby nepustily olej.)
Přidejte koření, zázvor a čerstvé datle a znovu pomixujte. Na závěr přidejte drť z mrkve a nechte v mixéru vše smíchat dohromady.
Vzniklé těsto natlačte do muffinových formiček a dejte chladit do lednice.
Krém:
Všechny ingredience rozmixujte v mixéru na úplně hladkou krémovou konzistenci.
Krém nalijte do sáčku se zdobítkem a vykouzlete na každém mrkvovém základu krásnou cupcakovou čepičku.
Lehoučký a přitom sladký desert je na světě.
Dobrou chuť. ☺
Dosud žádný komentář