Jáhly jsou bezlepkové, zahřívají a na organismus působí zásaditě. Protože rádi sportujeme, hledala jsem recept na lehký a ne moc sladký rezert, který by se dal použít i jako stylová snídaně nebo svačinka před nebo po běhání. Tenhle nákyp všechny moje požadavky splnil. I když je to dezert, nenajdete v něm žádný bílý cukr, mléčné výrobky ani lepek.
Ingredience:
150 g jáhel
300 g povidel s kousky švestek (kupuji v DM)
200 g jablečného pyré (kupuji v DM)
750 ml mandlového mléka / Nemléka
7 lžic BioPuro raw agávového sirupu
Lžíce skořice
Špetka himalájské soli
2 hrsti mandlí
Postup:
Propláchněte jáhly a uvařte je v mandlovém mléce na kaši. Vařte vždy na středním ohni a čas od času jáhly promíchejte.
Hotovou kaši doslaďte agávovým sirupem a přimíchejte lžíci skořice.
Než kaše vychladne, předehřejte si troubu na 180°C.
Malou dortovou formu vymažte. Osobně nejraději používám kokosový olej.
Do vymyzané formy nalijte jednu polovinu jáhlové kaše. Jáhly pokryjte rovnoměrnou vrstvou povidel s kousky švestek.
Rozmixujte mandle v mixéru na prášek.
Mandlovým práškem posypejte rovnoměrně povidla. Když jsou povidla krásně pokrytá naneste na ně rovnoměrně vrstvu jablečného pyré. Nakonec pyré naposledy pokryjte druhou polovinou jáhlové kaše a vše nechte v troubě 40 minut zapéct.
Další zdravé dezerty najdete zde.
Dobrou chuť. 😉
1 Komentář
Vynikající!!!!