Protizánětlivé mangovo kurkumové lassi působí proti předčasnému stárnutí, detoxikuje i léčí. To alespoň tvrdí o ingrediencích této lahodné snídaně ajurvédská medicína.
Míváte ráno problém se probudit, nebo se takzvaně vykopat do školy, nebo do práce? Kurkuma, mango, kokos a mandle, to vše vám pomůže. Zejména kurkuma je úžasný protizánětlivý a antioxidační prostředek. Podle ajurvédské medicíny působí proti depresím, zlepšuje mozkovou funkci, zpomaluje předčasné stárnutí a nabudí organismus. Kdo by potřeboval kávu? 😀
Mně osobně každé ráno pomáhá už jen představa toho, co dobrého k snídani si zase připravím. Zkuste to taky tak. Třeba tenhle rituál zlepší i vaše ráno. 🙂
Co je to lassi?
Lassi je populární jogurtový nápoj, který pochází z oblasti Indie. Základními ingrediencemi jsou jogurt a voda. Lassi (Lasí) je dnes populární po celém světě. Kromě osvěžující chuti spočívá praktická funkce tohoto nápoje v tom, že v horkém počasí dokáže ochladit organismus. Po přidání koření jako jsou například římský kmín nebo právě kurkuma, pomáhá trávení. My v Evropě bychom ho nejčastěji přirovnali ke smoothie na jogurtovém základu.
Teď už se pojďme podívat na recept.
Protizánětlivé lassi ingredience:
- 2 hrnky předem zmraženého manga
- ¾ hrnku mandlového mléka
- ⅔ hrnku kokosového jogurtu
- 1 lžíce agávového sirupu
- 1 lžička kurkumy
Postup:
Objem kokosového jogurtu rozdělte na dvě poloviny.
Jednu polovinu nechte čistou a druhou rozmixujte v mixéru se všemi ostatními ingrediencemi. Do sklenice nalijte střídavě kurkumovou směs a jogurt bez kurkumy. Povrch nápoje můžete ozdobit troškou kurkumy.
Když do nápoje píchnete špejlí přímo po povrchu sklenice a znovu ji vytáhnete, vytvoříte zajímavý vizuální efekt prolínání obou barev.
Dobrou chuť!
Dosud žádný komentář