Taky míváte pocit, že byste mohli sníst mrkvový dort klidně celý, jak výborný je? Pak mám pro vás skvělé zprávy. Tenhle raw snově krémový a přitom pořád svěží mrkvový dort je tak zdravý, že ho můžete sníst, kolik se vám zachce, bez sebemenších výčitek. Bože, jak já miluju zdravý životní styl. 😉
Raw mrkvový dort:
Ingredience na těsto:
• 5-6 hrnků zbytku mrkve z odšťavňovače (džus si nechám a můžu ho vypít) 😉
• 1 hrnek obřích rozinek
• 1 hrnek žlutých rozinek
• 1 hrstka vlašských jader
• 1 hrnek čerstvých vypeckovaných datlí
• lžíčka BIO mletého, jemně strouhaného zázvoru
• lžička skořice
• 20 kapek vanilkového extraktu
Ingredience na krém:
• 3 hrnky kešu ořechů
• 2 hrnky kokosové vody
• 1 hrnek čerstvých datlí
• šťáva z jednoho vymačkaného citronu
• lžička skořice
• 25 kapek vanilkového extraktu
Ingredience ozdoba:
• 10 pistácií
• 1 bio pomeranč
Postup:
1. Všechny ingredience na těsto dáme do mixéru a rozmixujeme společně
2. Všechny ingredience na krém dáme do mixéru a rozmixujeme dokud nevznikne lahodný krém
3. Do dortové formy dáme první vrstvu těsta
4. Pokračuji s krémem a tak pořád dokola, abychom měli 3 vstvy korpusu a 3 vrstvy krému. Korpus na krém vždy drolte nebo pokládejte v předem rozmačkaných placičkách, aby se vám nesmíchával se spodní vrstvou krému.
5. Mezi jednotlivými vrstvami můžeme dát dort vždy na pár minut do mrazáku zatuhnout
6. Končíme vždy krémem
7. Dáme na pár hodin do ledničky zatuhnout
8. Vrchní vrstvu krému ozdobíme pistáciemi rozbitými ve hmoždíři a nastrouhanou kůrou z bio pomeranče.
Dobrou chuť. 🙂
2 Komentáře
[…] Raw mrkvový dort […]
[…] Raw mrkvový dort […]