Zkoušeli jste už recept na tenhle úžasný dort, který se dostal až na dvoustránku Cosmopolitanu? Jeho chuť je úžasná, vždyť taky kdo by nemiloval mango, a vzhled je snad ještě lepší.
Pro přípravu si můžete pustit i tohle krátké video. Uvidíte, jak snadno ho můžete vykouzlit i vy doma.
Pokud se vám video líbí, nezapomeňte ho sdílet, lajkovat a odebírat můj YouTube kanál Detox chutne
Ingredience:
Korpus:
- 1 hrnek čerstvých datlí
- 1 hrnek mandlí natural
- ½ kokosové hmoty z jednoho mladého kokosu
Krém:
- 200 g kešu ořechů předem namočených alespoň 3 hodiny ve vodě
- 3 lžíce kokosového oleje
- ¾ hrnku kokosového mléka z plechovky
- 2 ks manga
- 4 lžíce kokosového sirupu
Poleva:
- 1 ks manga
- 2 lžíce kokosového sirupu
Postup:
Nejprve v mixéru rozmixujte hrnek mandlí.
Přidejte kokosovou hmotu, znovu pomixujte, přidejte vypeckované datle a pomixujte znovu, dokud nevznikne mazlavá hmota.
Hmotu naptačte na dno dortové formy tak, aby vznikl korpus dortu.
Ve výkonném mixéru rozmixujte veškeré ingredience na výrobu krému.
Krém nalijte na korpus a celý dort dejte na 90 minut zatuhnout do mrazáku.
V mixéru rozmixujte jedno zralé mango s kokosovým sirupem a vytvořte tak jemnou polevu, kterou nalijte na zatuhlý dort.
Vše dejte na dalších 90 minut zamrznout.
Před konzumací nechte dort změknout několik hodin v lednici nebo zhruba 30 minut v pokojové teplotě.
Dobrou chuť. 😉
Pokud milujete raw dorty, vyzkoušejte například:
Raw borůvkovo citrónový cheesecake
nebo úžasný
2 Komentáře
[…] například u přípravy raw cheesecakes. Pro inspiraci koukněte například na můj recept na raw kokosovo magový dort nebo raw borůvkovo fíkový dort. Z hlavních chodů potěší Bářin rychlý curry wok nebo […]
[…] Raw kokosovo – mangový dort […]