Recept, který jsem tak trochu (dobře hodně) 😀 okoukla od mojí kamarádky Domči, která mi ho připravila k obědu u ní doma. Hned jsem se naprosto zamilovala. Protože jsem se na recept nikdy nezeptala, inspirovala jsem se jen chutí a postup si domyslela sama.
Snad si výsledek užijete stejně moc, jako já. 🙂
Na 2 porce
Ingredience:
Salát:
- Jarní cibulka 1 ks
- Batáta 1 ks
- Vařený chřest 1 svazek
- Míchaný listový salát 3 hrsti
- Cherry rajčátka 10 ks
- Vařená kukuřičná zrna 4 lžíce
- Uzené tofu 1 balení
- Olivový olej
- Avokádo 1 ks
Zálivka:
- Hummus
- Angostura bitter lemon 1 lžíčka
- 3 lžíce vody
Postup:
- Batáty nakrájejte na tenké plátky, položte na plech vyložený pečícím papírem, přidejte na kostky nakrájené uzené tofu, pokapejte olivovým olejem a pečte zhruba 20 minut na 180°C.
- Rajčátka rozkrojte napůl. Cibuku nakrájejte na drobné plátky. Avokádo rozkrojte napůl, zbavte slupky a nakrájejte na tenké plátky.
- Ingredience na zálivku smíchejte v misce.
- Do misek rozdělte salát. Na salát nastylujte pečené batáty, tofu, avokádo, cibulku, kukuřici, rajčátka i vařený chřest. Zalijte zálivkou a podávejte.
Recepty na další veganské speciality najdete zde.
Dosud žádný komentář