O víkendu jsme se s kamarády spontánně rozhodli pro super rychlou letní grilovačku. Neměli jsme nic připraveného, do obchodu už jsme skoro nestíhali zajít a mě tak napadlo, podělit se s vámi o tip, jak vykouzlit hodně z opravdu mála. 🙂
Takže jak jsme si na poslední chvíli poradili my a jak třeba můžete s trochou přípravy i vy?
Pokrm je lehký, zdravý a veganský, takže v létě osvěží a dopřát si ho může opravdu každý.
Potřebovat budete:
Pro 4 osoby
- 1 bagetku nebo celozrnnou ciabattu
- 2 cihličky tofu natural
- grilovcí koření/ koření na americké brambory
- 1 pytlík trhaného listového salátu
- vaničku cherry rajčátek
- řepkový olej lukana – 3 lžíce
- 1 zralé avokádo
- láhev rumu Angostura
- 1 lžíce hruškového balzamikového octa Golles
Postup:
- Každé tofu rozkrojíme na 4 menší cihličky.
- Naložíme tofu do směsi, řepkového oleje lukana a koření. Necháme 10 minut odležet.
- Do misek rozdělíme listový salát, zakápneme olejem a hruškovým balzamikovým octem.
- Na salát nakrájíme cherry rajčátka a avokádo.
- Na grilu ogrilujeme naložené tofu tak, aby bylo na povrchu lehce křupavé.
- Přídáme lehce ogrilovanou bagetku a můžeme podávat.
Pořádnou letní pohodu a zábavu u grilování potom zajistí trocha toho dobrého rumu. 🙂
Dobrou chuť.
1 Komentář
Miluji tvůj styl focení! 😀 🙂
Fit Maddie